Onder een open hemel
bij dit monument
herleven weer de beelden
die door een ieder worden herkendStichting "Monument Doldersum"

Het monument

Langs het paadje naar het monument toe, staan de foto’s van de jongens. Het monument is een drieluik.
Aan de achterkant van het monument hangen 6 kruizen. Voor iedere doodgeschoten jongen 1.
U vindt aan de achterkant van het monument ook een kistje met de tekst:

Onder een open hemel
Bij dit monument
Herleven weer de beelden
Die door een ieder worden herkend


In dit kistje vindt u briefjes om een reactie achter te laten. Vlak naast het kistje is een brievenbusje. Deze wordt regelmatig geleegd.

Er is ook een luidklok. Deze komt oorspronkelijk uit de kerk van parochie Onze Lieve Vrouwe Van Lourdes uit Tilburg. De luidklok blijft eigendom van de parochie. Wij mogen de klok gebruiken zolang de stichting bestaat. Eén keer per jaar wordt de klok geluid: op 4 mei.

Projectnaam

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Projectnaam

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Projectnaam

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Grafbloemstukken

Soms worden er grafbloemstukken bij het monument neergelegd. Deze zijn van harte welkom. Op de foto ziet u de bloemstukken van Jan de Koning. Hij werkte ook verplicht bij de NAD. Jan is 1 van de jongens die vlucht in de nacht van 7 op 8 september 1944. Zijn hol wordt niet ontdekt. Op 9 september 1944 wordt hij samen met een andere jongen geplaatst op een onderduikadres in Noordwolde, ongeveer 6 kilometer van Vledder. Tot het einde van de oorlog in april 1945 zijn ze daar gebleven. Dit is bij de ouders van onze penningmeester Tjebbe Verra. In december 2011 overlijdt Jan de Koning. De grafbloemstukken hebben heel lang bij het monument gelegen.

Locatie

Stichting "Monument Doldersum" heeft de ANBI-status | RSIN 805080570 | © 2010 ABCproducties | Design by Twist Ontwerp en Advies