Onder een open hemel
bij dit monument
herleven weer de beelden
die door een ieder worden herkendStichting "Monument Doldersum"

4 Mei

Ieder jaar is er op 4 mei om 12.00 uur een herdenking bij het monument. We staan stil bij wat er hier in de nacht van 7 op 8 september 1944 is gebeurd. Maar ook bij andere slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen in de wereld.

Voorafgaand en aansluitend aan de herdenking komen we samen in Vledder om koffie te drinken, een broodje te eten en verhalen te delen.
Iedereen is welkom bij de herdenking. Voor de koffie en de broodmaaltijd moet u zich wel opgeven. Daarvoor moet u op de verzendlijst staan. Dat kan door even een berichtje achter te laten via deze website.

Sinds 2005 zijn de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Hoekstee betrokken bij de herdenking op 4 mei.
In de weken voor de herdenking bezoeken leden van de stichting de school en vertellen over de gebeurtenissen van toen.
Als het kan, fietsen de kinderen ook naar het monument toe om alvast te kijken hoe het er uitziet. De kinderen schrijven gedichten en een aantal daarvan wordt tijdens de herdenking voorgedragen.

4 Mei

Teksten herdenking
Om nog eens na te lezen wat er tijdens een herdenking is gezegd, klikt u op de link:

Kinderen maken een krans

In 2015 was het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. In de gemeente Westerveld waren er daarom allerlei activiteiten. In Zorgvlied hebben kinderen een krans gemaakt voor de herdenking.

Leggen van de krans (2015)

Tijdens de herdenking op 4 mei 2015 hebben de kinderen van Zorgvlied een zelf gemaakt krans gelegd. In deze video ziet u het begin van de herdenking tot en met het leggen van de krans. 

Locatie

Stichting "Monument Doldersum" heeft de ANBI-status | RSIN 805080570 | © 2010 ABCproducties | Design by Twist Ontwerp en Advies